Ontwerp

Waarom zou je een muurschildering laten maken?

 

Ben je op zoek naar een super originele manier om je woon- of slaapkamer te stylen? Dan kun je natuurlijk een originele muurschildering laten maken. De meeste mensen schilderen de muur in één kleur of kopen behang, maar een schildering is natuurlijk vele malen origineler. Voor particulieren is dit natuurlijk wel wat prijzig, want een muurschildering laten maken is natuurlijk meer iets wat bedrijven doen. In winkels bijvoorbeeld, kan een originele muurschildering echt de aandacht trekken en de sfeer van de gehele winkel bepalen. En wat te denken van schilderingen op de buitenwanden van gebouwen?

Muurschildering laten maken op een buitenmuur

Je zou automatisch aan een binnenmuur denken als je aan een muurschildering denkt, maar dit soort schilderingen worden juist heel vaak buiten aangebracht. Een muurschildering laten maken van groot formaat gebeurt dan ook doorgaans met een hoogwerker. Op die manier kan de kunstenaar overal bij. Zo’n ontwerp moet zeker als het een grote of hoge muur betreft eerst op klein formaat worden gemaakt. De ontwerper doet dit meestal door eerst te gaan schetsen op papier. Daarna wordt het ontwerp op de computer overgetrokken en ingekleurd. Pas daarna wordt het helemaal afgemaakt, en met een projector op de muur geprojecteerd, waarna het kan worden overgetrokken. Uiteraard zijn er ook ontwerpers die uit de losse pols een ontwerp op de muur kunnen zetten, maar dit is heel erg moeilijk.

Eigen ontwerp muurschildering

Je kunt een ontwerper een muurschildering laten maken, maar ook heus zelf aan de slag met een kunstwerk. Je kunt het met een beetje creativiteit zelf op de muur aanbrengen, maar ook je eigen wensen aan de ontwerper doorgeven en deze aan de hand daarvan een ontwerp laten maken. Zo heb je een professioneel ontwerp, maar wel naar je eigen idee. Super origineel, of het nu om een muurschildering in je woonkamer gaat, een trendy muur in je winkelpand of een mega grote wand aan de buitenzijde van een pand.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.