Uncategorized

Trouwboeket

De huwelijksdag is voor veel personen de mooiste dag uit hun leven. Je staat als bruid volop in de belangstelling en iedereen geniet van je uiterlijk. Als bruidegom zijn er genoeg momenten waarop je in stilte kan genieten en kan kijken naar je vrouw, de gasten op het feest en het samenzijn kan vieren. Op deze dag is het dan officieel en jullie kunnen als man en vrouw samen door het leven. Wat is er dan mooier dan deze dag te omlijsten met een fantastisch trouwboeket om zo de liefde die je voelt voor je bruid extra te benadrukken?

Oorsprong trouwboeket

Het trouwboeket kent zijn oorsprong al in de Romeinse tijd waar dit boeket niet bestond zoals tegenwoordig uit mooie bloemen maar vooral bestond uit ingrediënten om een soep van te koken die geheel passend in die tijd de boze geesten tijdens het huwelijk op afstand moesten houden. Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor de Turkse invalshoek van het trouwboeket, namelijk om de bloemen die je in het boeket kiest ook iets te laten vertellen over jou en de liefde die je voor de ander voelt. Het past in de traditie dat de bruidegom dit boeket uitkiest.

Etiquette rond het trouwboeket

Vanuit de traditie hoor je als bruidegom op de huwelijksdag je bruid op te halen. Op het moment dat je aanbelt, en zij de deur geopend heeft, hoor je het boeket te overhandigen. Wat niet zo bekend is maar wel een mooie uitstraling heeft, is dat voor en tijdens de plechtigheid het boeket in de rechterhand wordt gedragen, terwijl na de plechtigheid het boeket in de linkerhand wordt gedragen. Dit komt waarschijnlijk omdat na de plechtigheid zelf je aan de rechterhand een ring draagt. De traditie om het boeket over je rechterschouder weg te gooien, waarbij de persoon die het boeket vangt, de volgende is die trouwt, komt in Nederland minder vaak voor. Wel zie je dat veel trouwboeketten gedroogd worden en daarna door een speciale behandeling een mooie plaats in huis krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.