Uncategorized

Racen

Een race is een wedstrijd, of een evenement, waarin verschillende mensen tegen elkaar strijden, in het algemeen met een auto, speciaal gemaakt voor het racen tegen andere auto’s of motorvoertuigen. Het woord wedstrijd, of race, is een etymologische afleiden de woorden wedden, en strijden. Vaak werd er namelijk ook gewed op de uitkomst van een “strijd”, waar dan het woord wedstrijd vandaan  komt. Bijvoorbeeld de Formule 1 racen mensen van een bepaald merk, tegen andere mensen van andere merken. Hiervoor worden er auto’s gebruikt.

Auto

Een auto is een zelfrijdend vervoermiddel dat zelfstandig kan voortbewegen, uitgevonden in de 18e eeuw in Europa. Deze eerste modellen werkten alleen onder gunstige omstandigheden, aangezien het werkt met een zeil. Hiervoor is een wind nodig, die uit de rug van de auto komt, aangezien de wind die tegen de auto aanblaast je terugblaast.

Voor de aandrijving van de auto worden over het algemeen verbrandingsmotoren gebruikt, met fossiele brandstoffen als hoofdzakelijke brandstof. Alternatief zijn er ook hybride aandrijvingen en elektrische aandrijvingen die gedeeltelijk of volledig op elektriciteit rijden.

Er zijn vele merken auto’s, waaronder:

  • Ford, een van de eerste merken, opgericht in Amerika
  • Volkswagen, een van de meest bekende merken op de wereld, opgericht in Duitsland.
  • Ferrari, een icoon voor luxe, opgericht in Italië.

Naast vele merken auto’s zijn er ook verschillende soorten auto’s, met als drie bekendste de Sedan, Stationwagon en Hatchback, waarbij sedan’s vaak zakelijker eruitzien dan de andere twee, waarbij de andere twee meer functioneel zijn.

Karts

Een kart is een variant van een auto, vaak een stuk kleiner, en speciaal uitgevonden om te racen in kleine ruimtes tegen andere mensen in karts te racen. Vaak doen mensen nog steeds aan race karting, maar minder in de mate van professioneel racen, en meer als een amateuristische sport, of als een vorm van tijdsvermaak. Dit is niet minder competitief, ook al zijn er geen prijzen die mensen kunnen winnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.