Uncategorized

Muziek

Muziek is een kunstzinnige schikking en combineert de klanken van muziekinstrumenten en een of meerdere menselijke stemmen, om een emotie of schoonheid te uiten. Muziek verschilt door de verschillen in toonhoogte, ritme, geluidssterkte, klankkleur en textuur en textuur, hierdoor kunnen liedjes van elkaar onderscheiden worden, maar ook stilte.

Alle culturen in alle tijden hebben in een of andere vorm muziek gehad, waarbij deze niet altijd werd gebruikt om een emotie te uiten, maar ook als kunst op verschillende plaatsen en verschillende tijden. Hoe deze geluiden ervaren worden is afhankelijk van de soorten mensen en door de ervaring van verschillende mensen.                                                                                                                                            Een feit is wel dat muziek altijd om het hoorbare gaat, en niet zichtbaar, net zoals andere beeldende kunsten zoals schilderen. Daarnaast worden geluiden alleen tot muziek gerekend als de klanken met de bedoeling tot muziek maken is voortgebracht, of het van een instrument komt, of van een stem.  Het maken van deze muziek kan gerekend worden tot het masteren van music.

Dj

Een dj, of een diskjockey, is nu een persoon die muziek remixt of muziek maakt door het draaien van platen op een draaitafel. Van oorsprong was dit eigenlijk alleen de persoon die de platen op de tafel legt, maar met de tijd mee werden deze mensen ook de personen die muziek maakt. Hier valt veel mee te verdienen, met het mixen van muziek, je kan namelijk voor een radio-bedrijf werken, of je eigen concerts organiseren, waar je dan tickets voor verkoopt en geld mee verdient.                                   Een radio-dj is iets anders dan een traditionele dj, aangezien deze veel meer te maken krijgt met het contact van mensen, dan anderen. Zij zitten namelijk in een studio, pratend met verschillende mensen die of bellen, of die iets winnen waarna hij ze belt. Door dit contact met deze mensen krijgt de plaat meer karakter, in plaats van dat het een willekeurig lied is, krijgen sommige mensen een bepaald gevoel bij een lied

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.