Ontwerp

Glaskunst

 

Er zijn veel soorten kunst waar iedereen wel van gehoord heeft. Te denken valt dan aan de schilderkunst en de beeldende kunst waar veel soorten kunst bij horen omdat dit gebied heel  breed is. Daarnaast heb je ook nog allerlei stromingen binnen de kunst waarmee je ook een onderscheid kan aanbrengen in de manier waarop je naar kunst kijkt. De glaskunst is op dat punt vaak onderbelicht terwijl er ook in deze kunstvorm prachtige creaties gemaakt zijn en die een uniek en bijzonder karakter hebben terwijl glas een alledaags product is.

 

Verschillende vormen in de glaskunst

Als je door een oude kerk loop, zie je vaak de mooiste gebrandschilderde ramen met complete afbeeldingen en verhalen die hierin verwerkt zijn. Dis is misschien wel de bekendste vorm van glaskunst die nu nog vooral toegepast wordt binnen het repareren en onderhouden van de vele ramen die er zijn. Daarnaast heb je het traditionele glasblazen wat vooral een indruk geeft hoe goed je glas kan bewerken en welke vormen je het glas kan laten aannemen. Daarnaast is het Tiffany werk ook bekend bij een groot publiek vooral door de vele echte en goedkope imitatie lampen die te vinden zijn. Wat minder bekend is maar absoluut wel de moeite waard is om naar te kijken als je op zoek bent naar glaskunst is glasfusing.

 

Glasfusing

Bij deze kunstvorm gebruik je repen of stukken glas van een verschillende kleur en daarmee vorm je het kunstwerk. Door het kunstwerk vervolgens in de oven te zetten, smelt het glas gedeeltelijk en krijg je een samensmelting van kleuren in een verloop wat voor de kunstenaar zelf ook weer een verrassing is als hij het kunstwerk uit de oven haalt. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk patroon wat een mooie uitstraling geeft aan het object. De mogelijkheden binnen deze kunstvorm zijn dus ook wat dat betreft eindeloos en zorgen ervoor dat een uniek kunstwerk gemaakt kan worden wat je versteld laat staan door de kleurschakeringen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.