Ontwerp

Enkelbandjes

Enkelbandjes zijn een soort kettinkjes, vaak minimalistisch met een uniek hangertje eraan, meestal een bedeltje of een kraaltje. Door hun minimalistische natuur zijn ze vaak ook erg lichtgewicht, wat het makkelijk maakt om ze te dragen en zeer comfortabel. De enkelband was uitgevonden in de jaren 80 van de 20e eeuw, voor vrouwen om een subtiel, maar toch mooi stuk juweel of sieraad te dragen

De doelgroep voor enkelbandjes is vooral jongere vrouwen, aangezien het een klein en delicaat stuk sieraad is. Er zijn daarom ook twee verschillende soorten enkelbandjes, namelijk de subtiele fijne enkelbandjes, en de grove enkelbandjes. Waarbij de meeste vrouwen voor de subtiele fijne enkelbandjes kiezen, zijn de grove enkelbandjes vaak meer gedecoreerd, met bijvoorbeeld belletjes, of kristallen steentjes en grote kralen. Aangezien de enkelbandjes wat minder op ooghoogte liggen, en op een hoogte waar minder mensen naar kijken, zijn ze vaak ook minder opvallend.

Boho.

BOHO, een afleiding van het Bohemian chic, een uitvloeiing van de hippie tijd, was een muziekstijl, waarvan er op een gegeven moment een kledingstijl van werd gemaakt. De meeste sieraden die er benut worden in deze kledingstijl lijken op die van de tijd van de Vikingen, gemaakt met over het algemeen goud of zilver, maar ook met touw. Vaak ook in combinatie met andere metalen en een of meerdere edelstenen. BOHO sieraden zijn vaak uitgerust met een edelsteen, maar hebben vaak een unieke look door de rommelige uiterlijk die het heeft.

De BOHO look is zeer flamboyant, zo ook met de BOHO enkelbandjes, en zijn wat vaker grovere enkelbandjes, gemaakt van touw of textiel, met een grote steen of kraal in het midden, waardoor het meer opvalt dan een subtielere enkelbandje. Het past ook wat meer bij de hippie look die mensen vaak verwachten bij een BOHO outfit dan een normale delicate enkelbandje, waardoor niet iedereen een BOHO enkelbandje kan combineren met de kleren die hij of zij graag draagt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.