Personeel

Een virtual assistant inhuren voor je onderneming

Op het moment dat je tijdelijk hulp nodig hebt in je onderneming om een bepaalde periode te overbruggen dan kan een virtual assistant je daarbij helpen. Een virtual assistant kan je inhuren voor verschillende redenen. De meeste virtuele assistenten werken als freelancer en zijn tijdelijk of permanent voor een vast aantal uren in te huren. Een VA kan je helpen bij een nieuw project, tijdens je vakantie, bij ziekte of tijdens een zwangerschapsverlof. De basis is dat ze kunnen helpen om voor de continuïteit van je onderneming te zorgen. Soms heb je daar tijdelijke hulp bij nodig en dan is een virtuele assistent een goede oplossing.

Wat voor werkzaamheden voert een virtuele assistent uit?

Een virtual assistant kan je inhuren voor vele verschillende taken. Dit kunnen klusjes zijn waar je zelf niet graag voor gaat zitten en die toch moeten gebeuren of gewoon de alledaagse kantoorzaken. Een virtuele assistent is erin gespecialiseerd om je kantoorzaken soepel te laten verlopen. Je kan hierbij denken aan het regelen van de bereikbaarheid, je e-mail en het plannen van afspraken. Als je iets snel uitgezocht moet hebben dan kunnen ze je hier ook mee helpen. Als je iets wilt organiseren zoals een teamdag of vergadering dan kan een virtual assistent dit ook voor je regelen. Eventuele notulen tijdens de vergadering kan een VA ook maken en deze kunnen tevens gelijk uitgewerkt worden zodat je dezelfde dag nog over een verslag beschikt. Als je graag je kantoor papierloos wilt organiseren kunnen ze je hier ook mee helpen.

Hoe vind je een goede virtual assistent?

Hiervoor kan je om te beginnen rondvragen binnen je zakelijke of privé netwerk. Met wat rondzoeken op Google kom je ook al ver. Er zijn vele websites van freelance virtuele assistenten te vinden in de zoekresultaten. Op deze manier kan je kijken welke VA de diensten aanbiedt waar je naar opzoek bent. Ook zijn er gespecialiseerde websites die alleen diensten van verschillende virtuele assistenten aanbieden waar je terecht kan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.