Uncategorized

Een reanimatiecursus voor je medewerkers

Als je een bedrijf hebt dan is het belangrijk dat je je werknemers zo veilig en gezond mogelijke arbeidsomstandigheden biedt. Dit is geregeld in de huidige wet- en regelgeving. Om te weten of je onderneming hieraan voldoet kan je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om een risico analyse te laten maken. Hierin wordt er gekeken of bijvoorbeeld alle uitrustig aan de benodigde eisen voldoet, maar tevens of er personeel opgeleid dient te worden. Bij het opleiden van je personeel kan je denken aan een reanimatiecursus of bedrijfshulpverlening.

Wat houdt een reanimatiecursus in?

BLS oftewel Basic Live Support is de officiële naam voor reanimatie. In deze cursus van vier uur leren je werknemers hoe ze iemand moeten helpen die een hartstilstand heeft opgelopen. Als er direct begonnen kan worden met reanimeren en een AED aansluiten kan dit namelijk levens redden. Je leert tijdens een reanimatiecursus hoe je moet handelen als er zich een noodsituatie voordoet. Het is belangrijk dat men leert wat er moet gebeuren in de tijd totdat de ambulance arriveert. Hiervoor worden er vaardigheden aangeleerd tijdens de reanimatiecursus. Door deze vaardigheden kan het zomaar zijn dat een van je werknemers een leven redt en iemand weer een toekomst geeft. Het is mogelijk om een reanimatiecursus door een werknemer te laten volgen of door een grotere groep op locatie.

Bedrijfshulpverlening binnen een bedrijf

Naast reanimatie is bedrijfshulpverlening over het algemeen een belangrijk onderdeel binnen je bedrijfsvoering. Er dienen voldoende werknemers opgeleid te zijn om in te grijpen als er zich een calamiteit voordoet. Als de gezondheid of veiligheid van bezoekers of medewerkers in gevaar komt dan is het de taak van een bedrijfshulpverlener om zo snel mogelijk in te grijpen en letsel of schade te voorkomen of te beperken. Dit is wettelijk geregeld en als je zeker wilt zijn dat je voldoet aan de laatste wet- en regelgeving kan je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om een risico analyse uit te voeren binnen je onderneming.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.