Ontwerp

Een prima alternatief voor een nieuwe fiets

 

Heb je een nieuwe fiets nodig, omdat je oude gestolen, kapot of kwijt is? Dan zou je er voor kunnen kiezen om een gloednieuwe fiets te kopen met alles erop en eraan. Alleen ben je dan al snel een paar honderd euro kwijt, als het niet meer is. Een beter, goedkoper en meer duurzame optie is dan om een fiets te kopen die al eens van iemand anders is geweest. Op deze manier geef je een fiets een tweede leven. Dat is natuurlijk beter voor het milieu en dus voor je portemonnee.

 

Een gigantisch aanbod aan tweedehandsfietsen

Het aanbod tweedehandsfietsen is ook enorm, omdat mensen nu eenmaal af en toe zelf een nieuwe fiets kopen. Waar je ook woont in Holland – of je nu op zoek bent naar tweedehandse fietsen Eindhoven, Driel, Medemblik, Breskens aan Zee, Dordrecht of Leeuwarden – er is altijd wel iets te vinden. En vaak zien de fietsen er nog prima uit, omdat er gewoon goed mee is omgegaan.

 

Redenen om voor een gebruikte tweewieler te kiezen

Maar waarom zou je überhaupt voor zo’n tweedehandsfiets kiezen? Is het niet beter om altijd een nieuwe te kopen? Een van de bekendste redenen is de prijs. Een tweedehandsfiets is immers stukken goedkoper. Een tweede reden om voor een gebruikte fiets te kiezen, kan samenhangen met het doel waarmee je de tweewieler van plan bent te gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld elke ochtend met je trouwe fiets naar het station fietsen om hem daar neer te zetten en de trein naar je werk te pakken? Dan is het misschien slimmer om te kiezen voor een gebruikte fiets, omdat een nieuwe fiets vaker gestolen zal worden.

 

Waar koop je er eentje?

Natuurlijk kun je op Marktplaats kijken, maar het loont soms ook de moeite om naar je lokale fietsenwinkel te gaan. Zij hebben soms ook tweedehandsfietsen die je kunt kopen. Het grote voordeel hiervan is dat ze vaak nagekeken zijn en dat je dus weet dat je geen kat in de (fiets)zak koopt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *