Personeel

Een nalatenschapscoach inhuren

Een nalatenschapscoach inhuren

Je hebt vast weleens gehoord van een coach Gouda, maar wist je dat er ook een nalatenschapscoach bestaat? Deze coaches kan je inhuren tijdens het leven of na een overlijden. In het geval van een overleden persoon die dichtbij je stond dan komt er als nabestaande erg veel op je af. Er moet vanalles worden geregeld en dit begint al met de uitvaart. Daarna komen er nog allerlei andere zaken om de hoek kijken waar je misschien niet eerder bij stil hebt gestaan.

Wanneer huur je een nalatenschapscoach in bij overlijden?

Een nalatenschapscoach bij overlijden kan je helpen met al deze bijkomende zaken zoals het wijzigen of opzeggen van bankrekeningen, de verzekeringen, de hypotheek of de huur en de verdeling van de nalatenschap. Dit zijn allemaal zaken waar je je liever niet meer bezighoudt gedurende deze zware periode. Een coach gespecialiseerd in nalatenschap kan je tijdens deze momenten begeleiden, biedt hulp waar dat nodig is en fungeert als aanspreekpunt. In veel gevallen wordt er een familielid aangewezen als de executeur. Deze heeft vaak te weinig kennis van zaken om dit allemaal te regelen en elke hulp is dan ook vaak meegenomen om diegene bij te staan. Een coach kan tevens helpen op het sociale of psychologische vlak. Je kan hierbij denken aan bemiddeling, conflictkennis, harmonie scheppen en andere aspecten die komen kijken bij de verwerking van een verlies of rouw.

Een coach bij het leven

Als je kiest voor een nalatenschapscoach bij het leven dan kan deze je bijstaan bij het van tevoren plannen van je eigen nalatenschap. Dit is iets waar de meeste mensen zich niet graag mee bezighouden. Daarnaast is het vaak ook niet even gemakkelijk om hier met anderen over te praten. Ondanks dit gegeven is het verstandig om dit wel te doen zodat problemen voorkomen kunnen worden en belasting bespaard. Het is fijn als alle praktische zaken rondom een erfenis en de uitvaart van tevoren al goed zijn geregeld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.