Ontwerp

Ben je een ervaren ondernemer die jouw bedrijf wil innoveren?

Je ontwikkelt een product, maar je hebt andere manieren van werken nodig. Je hebt zoveel ideeën, maar je weet niet precies welke kant je op wilt. Hier krijg je hulp door middel van brainstormsessies en ontwerpen. Veel verschillende programma's zullen jou helpen met jouw productontwikkeling. Van een idee, via duidelijke varianten tot een duidelijke technische tekening. Je krijgt een nauwe samenwerking en een helpende hand op technologisch gebied.

De beginfasen van jouw productontwikkeling

De belangrijkste fase in jouw productontwikkeling is een prototype. Dit begint met het brainstormen van je ideeën. Je moet aandacht besteden aan de wensen van de klant. Het prototype is een enkel model dat de werking van het product moet bewijzen. Daarna volgt het opstellen van de eisen en jouw wensen voor het eindproduct. Je kunt 3D-printen met kunststoffen, maar bij plaatmetaal krijg je de mogelijkheid om enkelen te maken. Daarna wordt het product ontwikkeld. Met behulp van CAD-toepassingen exporteer je het zogenaamde STL-bestand om te worden geprint met een rapid prototype machine. Het prototype is gecontroleerd en je kunt het in verschillende kleuren ontwikkelen. Na de ontwikkeling van de prototypes van jouw productontwikkeling, kan je overgaan tot het maken van een technische tekening. Je kan het hele productieproces ontwerpen, berekenen en opzetten.

Ontwerp – berekening – productie

Dit is de kortste weg hoe jouw product werkelijkheid wordt. Jouw idee kan door de juiste tekeningen een eindproduct worden. Het kan worden gepresenteerd in een 3D-tekening, zo zie je hoe je idee uiteindelijk gaat worden en dan is het makkelijker om door te gaan naar de uiteindelijke productontwikkeling. Als je nu leert hoe je een duidelijk product krijgt na het brainstormen van jouw ideeën, moet je aandacht besteden aan het ontwerp van jouw productontwikkeling. Je hebt een duidelijk inzicht in jouw berekeningen, jouw uiteindelijke kosten en je krijgt een eindproduct naar jouw wensen.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.